8 maj 2024
19:00

Gällstads FK

Poäng i tuff bortamatch

Matchen mot Länghem präglades av långa bollar och stort fokus på fasta situationer med långa inkast och hörnor.

I spelet började GFK bäst och redan efter 4 minuter tog man ledningen. Ett inlägg från Arvid Bygård fastnade på en av Länghems mittbackar som inte fick undan bollen utan den hamnade mitt framför fötterna på Oskar Lid som placerade in 0-1. GFK fortsatte skapa chanser och framförallt David Johansson hade ett par lägen att utöka ledningen, där det bästa läget han hade var en nick som tog i ribban. Därefter tog sig Länghem in mer och mer i matchen.
Den täta mattan på Ingsvallen gjorde det svårt att få fart i passningsspelet så det blev oftast en långboll från försvaret så fick man jobba på andrabollar. Ett spel som Länghem kändes mest bekväma med.

Den andra halvleken fortsatte i den inslagna vägen där båda lagen satsade mycket på att vinna hörnor eller inkast långt in på motståndarnas planhalva. Ju längre matchen led, tog Länghem över mer och mer. Man hade ett par farligheter men Jonathan Kisch fredade GFK-målet. Fram till den 70:e minuten när Länghems ytterspringare fick till en kanonträff från högerkanten. Pang, rakt upp i Kischens vänstra kryss till 1-1. Det blev även slutresultatet och med tanke på hur den andra halvleken utspelade sig ska GFK vara nöjda med poängen, trots att man hade sina chanser att kunna gå ifrån målmässigt i den första halvan.